Tarcze hamulcowe m5 e39
Re: Tarcze hamulcowe m5 e39
posmaruj towotem....
moze masz rant na tarczy i to jest powód piszczenia.....ate, ferrodo, textar, ebc
moze masz rant na tarczy i to jest powód piszczenia.....ate, ferrodo, textar, ebc
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Ceramiczne ATE nie piszczą i nie brudzą felg.
-
- Auto: e39 m5 '99
tarcze mam prawie nowe max 2000 km
Ja na ori hamulcach prawie zawsze zakładałem Jurida albo textara i nigdy nic mi nie piszczało.
Teraz na zestawie z e60 mam trzeci komplet textara i też jest malyna
Teraz na zestawie z e60 mam trzeci komplet textara i też jest malyna

BMW M5 01r CarbonBlack
Zestaw kompresora RK Autowerks S2
UUC V12 koło+sprzęgło
Kolektory, katy, x-pipe Supersprint
Wydechy Britalman
Zawieszenie: Gwint D2 Sport
Hamulce: Swap Przód i Tył BMW M6
Koła 19cali: Oryginał BMW M6
Zestaw kompresora RK Autowerks S2
UUC V12 koło+sprzęgło
Kolektory, katy, x-pipe Supersprint
Wydechy Britalman
Zawieszenie: Gwint D2 Sport
Hamulce: Swap Przód i Tył BMW M6
Koła 19cali: Oryginał BMW M6
zakładałem kilka kąpletów ate i krzywiły się i piszczały-mowa o tarczach, obraziłem się na ate(bo musialem gwarancyjnie zmieniac kąplety) poszły textary i znowu lipa. I Co najciekawsze zaryzykowałem Maxisy do Mini Coupera S, cena smiech a tarcza lalka, nie wiem czy Blue Print nie robi tarczobębnów do Emy...
P.S wyjmij klocki i zobacz czy nie ma jakiegoś wybłyszczenia, często trafia się jakiś farfocel metalowy w okładzinie no i sobie piska, walcz. Pozdrawiam
P.S wyjmij klocki i zobacz czy nie ma jakiegoś wybłyszczenia, często trafia się jakiś farfocel metalowy w okładzinie no i sobie piska, walcz. Pozdrawiam
-
Raz już wyjmowałem i zbierałem niewielka ilość klocka u tokarza. Na jakiś czas był spokój ale znów zaczyna popiskiwać
sorry kolego, ale od ponad 10ciu lat mam do czynienia z mechaniką i nigdy nie spotkałem sie aby ktos toczył klocki...
moze zrób kontrolę prowadnić/tłoczków-nieprawidłowy docisk klocka do pow. ciernej
moze zrób kontrolę prowadnić/tłoczków-nieprawidłowy docisk klocka do pow. ciernej
-
Chodziło mi o to ze na jakiejś maszynie zebrał a nie na tokarce ;p
no to jak nadal piska to najtansza opcaja zmiana klocków, ja mam ate + tarcza ory, nic nie piska.